Niebelungen - Kamp: 

 Kampsystemet i Niebelungen

 

I et Live scenarie som ”Niebelungen”, er der stor sandsynlighed for at komme op at slås. Det er helt i orden og en stor del af rollespillet – MEN: Det er ikke ufarligt at slå på hinanden med rollespilsvåben og kamp forgår derfor efter følgende klare regler, som alle i spillet skal kende og følge.

 

1

Gør din modstander tydeligt opmærksom på, at du ønsker at slås

Sørg altid for, at du og din modstander begge er klar over at det er tid til at kæmpe. Et godt råd er, at sikre der er øjenkontakt og at kampen indledes med, at I ”klinger” jeres våben mod hinanden (lad sværdspidserne røre hinanden).

 

2

Du må aldrig slå i hovedet eller skridtet.

Hvis det alligevel sker ved et uheld i kampens hede, så skal du straks sikre dig, at din modstander er OK.

Desuden er er både du og din modstander døde.

 

3

Stik aldrig med dit våben.

Spidsen på et rollespilsvåben kan nemt være beskadiget – og hvis man rammes af kernen, kan det få grimme konsekvenser. 

 

4

Trommeslag tæller ikke.

Trommeslag er mange slag lige efter hinanden på samme område af kroppen. Det kan derfor ikke betale sig at slå mere end en gang

 

5

Slå aldrig hårdt

Din modstander dør ikke mere eller mindre af, at få blå mærker. Vær især opmærksom på Calimicil-våben, som kan slå noget hårdere end almindelige latex-våben.

 

6

Kast aldrig med et våben

Du kan ikke kontrollere hvem eller hvad du rammer.

 

7

Bue og pil

Det er kun tilladt at bruge ”bue-ild” – dvs. pilen afskydes i en blød bue. Skyd aldrig direkte på en modstander med din bue.

 

8

Kæde og slyngvåben er ikke tilladt

F.eks. morgenstjerner, Nunchaka el. lignende.

 

9

Rammes du på kroppen indenfor ”T-shirt/Shorts” området, mister du et kropspoint

 

Rammes man på arme (op til albuen) og ben (op til knæene) sker der ikke noget.

10

Du holder selv styr på dine kropspoint

Alle andre skal nok selv holde styr på deres kropspoint – det er ikke noget du skal blande dig i.

 

11

En person med nul kropspoint kan ikke bevæge sig.

Personen kan dog hjælpes/bæres af sine venner og kampfæller til en klog kone eller helbreder hvor der kan søges hjælp – hvis de kan overtales til at hjælpe.

 

12

En person med nul kropspoint kan slås ihjel, ved at modstanderen udtaler ordene ”Jeg slår dig ihjel” – og slår en sidste gang.

Hvis du bliver slået ihjel, lægger du dig ned på jorden og spiller død i 2 minutter. Hvis der ikke er nogen i nærheden, kan du derefter rejse dig og gå med sværdet (eller en hånd) på hovedet for at markere at du er død. Du kan nu forlade kampområdet.

 

13

Specielt for dette scenarie: Det er kun muligt at udføre snigmord, hvis du har opnået denne evne.

 

Snigmord udføres ved at snigmorderen sniger sig op bag en person, lægger en hånd på hans skulder og siger ”Snigmord”. Personen dør øjeblikkeligt – uanset antallet af kropspoint.

 

14

Når man er død, skal man opsøge ”Infirmeriet”

Når du dør, skal du opsøge ”Infirmeriet” – her vil du få mulighed for at hvile ud og derefter vende tilbage til spillet. Læg dit våben ovenpå hovedet og bevæg dig langsomt afsted.

 

 

Husk: Kæmp godt – dø spektakulært … dvs. også i døden kan du hjælpe til at det bliver et godt rollespil, hvis du sørger for at gøre noget ”ekstra” ud af din dødsscene

 

Kropspoint

 

Alle deltagere i Live scenariet har et antal kropspoint. Antallet af kropspoint er afgørende for, hvor godt du har det – herunder hvor frisk og klar du er til at påtage dig fysiske opgaver – som f.eks. at kæmpe.

Hvis du har mange kropspoint kan du derfor klare større opgaver og holder dermed også længere i kamp – hvis du kun har et enkelt kropspoint er du svag og kan ikke overkomme så meget og har svært ved at klare dig i kamp. 

 

Når du er i kamp eller hvis du f.eks. udsættes for magi, gift eller lignende - så kan du miste kropspoint. Når du mister kropspoint, bliver du svagere efterhånden som dine point nærmer sig nul. 

I kamp gælder det, at rammes man på ben (op til knæene) og arme (op til albuen), så mister man ikke kropspoint. Man skal altså rammes på kroppen indenfor ”T-shirt/Shorts” området for at miste et kropspoint. 

 

For at være med til at skabe et godt og realistisk spil, kan man dog vælge, at lade som om man har fået en hånd hugget af og er nødt til at kæmpe med den anden – eller er blevet halt på det ene ben. Men det er ikke et krav …

 

Hvis du er nede på nul kropspoint, så er du tæt på vej til at dø af dine sår, gift, magi, udmattelse eller hvad det nu måtte være og hvis du ikke får hjælp hurtigt, vil du dø. Du synker derfor sammen, lægger dig på jorden og kan kun hviskende bede om nåde eller helbredelse.

Hvis en modstander på dette tidspunkt virkelig ønsker at dræbe dig, skal han højt sige ”Jeg slår dig ihjel”, hæve sit våben og (forsigtigt) slå en sidste gang og gøre en ende på dine lidelser.

Men husk, at hvis du vælger at slå nogen ihjel, så kan hans/hendes familie måske ønske at hævne sig … så tænk over en ekstra gang, om du virkelig ønsker at slå nogen ihjel den dag!